17.9.2013

Aamulenkkien nousukausi ja paastopohdintaa

Ruotuun palaaminen on tapahtunut! Ei ehkä ihan niin tiukasti kuin olin ajatellut, mutta pääasia että rilluttelu ruokarintamalla sai stopin. Aloitin heti maanantaina aamuaerobisella, tavoitteena on tehdä vähintään neljä pidempää aamulenkkiä tyhjällä masulla tän viikon aikana. Tavotteesta on jo puolet saavutettu eli aamulenkkejä on tehty  kaksi!

Pirteen näkönen emäntä maanantaiaamuna ;)

Maanantaina aamulla ei paistanut aurinko ja tunsin oloni melko väsyneeksi työviikonlopun jäljiltä. Hyvin saatiin kuitenkin noin 40 minuutin lenkki tehtyä! 



Lenkin, suihkun ja aamupuuron jälkeen olinkin jo huomattavasti virkeämpi. Kun aurinko ei edelleenkään paistanut, päätin valita vaatekaapista jotain pirtsakan väristä. Ja tuo pinkki paitahan on erittäinkin pirteenä värinen, ei ole paljoa tullut pidettyä mutta nyt tuntui oikein hyvältä valinnalta. Koululle päästyä iski kuitenkin taas armoton väsy ja business englannit tuntui menevän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos...   

Tänään tiistaina pidin etäpäivän koulusta ja tein hommia tässä kotosalla. Sain muutaman tehtävän tehtyä ja kirjoitettua yhtä tehtävää jopa pari sivua. Huomenna jos sais näpyteltyä vaikka melkein loppuun koko homman niin ois aika jees! Tänään nukuttiin pidempään ja aamulenkille lähtökin venyi aika myöhään, lähemmäs puolta päivää. 

Tiistaina jo vähä helpottaa!

Lenkille!

Iloksemme tänä aamuna aurinko paistoi oikeinkin lämpimästi ja saatiin nauttia jälleen upeasta syysilmasta. Aamulenkki venyi hieman yli tunnin pituiseksi ja poikettiin hetkeksi "pikkumetsään" josta oonkin maininnut aikaisemmin täällä blogissani. 

Aurinko lämmittää iloista aamulenkkeilijää!
 
"Äh taas näitä yhteiskuvia!"

Vesi maistuis!

Oon tässä jonkin aikaa miettinyt mediassa viime aikoina hehkutettua pätkäpaastoa, jossa paastotaan kahtena päivänä viikossa ja loput viisi päivää voi syödä normaalisti. Aluksi en lukenut mitään aiheeseen liittyviä lehtikirjoituksia, koska lehdet tuntuvat olevan nykyään pullollaan mitä erikoisempia laihdutusvinkkejä ja dieettejä. Nyt kun otsikoissa on tuotu esille pätkäpaaston terveyttä edistäviä vaikutuksia ja olen lähipiiristä kuullut kokemuksia pätkäpaastosta, alkoi omakin mielenkiinto aihetta kohtaan herätä. Jonkin verran olen nyt tietoa asiasta kaivellut, mutta vielä pitäisi perehtyä hommaan tarkemmin. 

Tarkemmin ajateltuna pätkäpaasto voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu, joka voisi toimia ja olla jopa suhteellisen helppo toteuttaa. Ainakin jos paastopäiviin varautuu ajoissa ja tekee hyvän suunnitelman. Paastopäivinä nainen voi syödä 500 kaloria, miehillä määrä oli hiukan enemmän. Tähän kalorimäärään saa varmasti syötyä ihan hyvinkin, kun miettii tarkkaan mitä syö. Toki paastossa varmasti tulee nälkä ja luultavasti kuuluu asiaan (?). 

Mulla on tällä hetkellä niin lyhyitä koulupäiviä, että voisin oikeinkin hyvin pitää kaksi paastopäivää viikossa. Työpäiville en paastopäivää uskaltaisi ottaa. Superdieetiin aikana pitkät koulu- ja työpäivät olivat aika haastavia, jos oli yhtään nälän tunnetta ja pinna tiukalla. Ainahan dieetit ja paastot vaativat tietynlaista asennoitumista ja pitkäjännitteisyyttä sekä suunnittelua, joten ei tämänkään kanssa lähdetä soitellen sotaan. Tälle viikolle en varmaankaan enää paastopäiviä suunnittele, mutta ensi viikolle voisi tosissaan ajatella pientä paastokokeilua. 

Olisi oikeenkin kiva kuulla, jos jollakin olisi kokemusta pätkäpaastosta eli saa kommentoida! 

Syksyn kynttiläkausi avattu :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti