13.8.2015

Sairaslomalta terve!

Huomenna tulee viikko, kun iski kova yskä ja muutenkin flunssainen olo päälle. Kerkesin olla vajaa pari viikkoa terveenä edellisen flunssan jälkeen ja alotella taas treenailut ja lenkit. Pikkusen on ollut pettynyt olo, että on taas kipeenä. Just kun on päässyt niin hyvin vauhtiin. Mutta eikai näille mitään voi....

Se että iski yhtäkkiä niin kova yskä, joka tuntuu tulevan tuolta "syvältä" keuhkoista herätti epäilyksen keuhkoputketulehduksesta tai keuhkokuumeesta jälkitautina edellisestä flunssasta. Kuumeinen olo on ollut välillä, mutta kuume ei tälläkään kertaa ole noussut. Alilämpöä oli taas eilen ja tänään aamulla. Välillä on tuntunut, että tällä kertaa tämä menee nopeammin ohi mutta eilen olo meni pahemmaksi ja keuhkoissa alkoi tuntua enemmän kipua ja tämän lisäksi rintakipua. Äitini painostuksesta ja oman järkeilyn tuloksena sitten tänään soitin aamusta päivystykseen ja sain ajan päivystävälle sairaanhoitajalle. 




 
Sain ajan heti aamulle, joten ei tarvinut jäädä odottelemaan tuntikausiksi. Aamupuuron ja parin kahvikupin jälkeen lähdin kohti terveyskeskusta. 


Muutaman minuutin odottelun jälkeen pääsinkin hoitajan luo ja oireiden kartoittamisen jälkeen alettiin tarkemmin tutkia. Pika crp:n mukaan tulehdusarvot olivat normaalin rajoissa. Korvat ja nielu katsottiin myös eikä niissäkään ollut häikkää. Poskionteloitakin katsottiin, eikä niistäkään löytynyt mitään. Hoitaja halusi kuitenkin lääkärin vielä kuuntelevan keuhkot, koska veriset yskökset epäilyttivät. Lääkärin mukaan ei ole syytä huoleen. Hoitaja kirjoitti pari päivää sairaslomaa ja nyt pitäis ottaa iisisti sitten. Mikäli yskä ei mene hiljalleen ohi, täytyy tutkia tarkemmin mikä yskän syynä voisi olla. Kaikin puolin jäi kyllä hyvä fiilis käynnistä, ei ollenkaan sellainen "arvauskeskusfiilis". 



Tässä kotona kun on ottanut rauhallisesti, niin olo on jo vähän parempi. En tiedä mikä siinä on, että on aina vähän huono omatunto kun on sairaslomalla. Vaikka on oikeasti kipeä eikä työkykyinen. Tuntuu, että pitäis olla melkeen pää kainalossa että voi olla pois töistä. Mutta kyllä nyt jo järki sanoo, että parempi parannella tällä kertaa kunnolla eikä sitkutella töissä, kun siellä olo kuitenkin vaan pahenee. Varmaan vaan taas pitkittyis koko flunssa kun olis töissä. 

Hirveä hinku olis jo salille ja lenkille, mutta nyt ei auta kuin lepäillä. Jospa ens viikolla taas pääsis tositoimiin.  Tässä kun ei oikein voi tehdä mitään sen kummempaa, niin nyt olis hyvin aikaa tehdä opinnäytetyötä. Johan mulla on tässä Word auki ja oon saanut otsikon vaihdettua ;) Laskin tänään, että mulla onkin vaan kolme ja puoli viikkoa aikaa saada työ väliraporttikuntoon! Onneksi tämä kirjoittaminen ei ole mulle ongelma, eli nyt vaan naputtamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti