4.8.2015

Kevyt kermainen herkku

Bongasin viime viikolla herkullisen näköisen reseptin kevyempään herkutteluun ja tänään vihdoin sain aikaiseksi testattua sen. Kyseessä on valkuaisrahka ja kuten arvata saattaa, herkussa yhdistetään valkuaiset ja rahka. Oikeinkin simppeli ja nopea sekä ennen kaikkea tässä on ravintoarvot kohdallaan. Sopii siis painoa pudottavallekkin herkkuhetkiin. Mullahan on niin monta päivää kun oon edellisen kerran herkutellut ;)


Ensin erotellaan siis valkuaiset kananmunasta, mitään tarkkoja määriä mulla ei ollut mutta tähän satsiin otin kahdesta munasta valkuaiset. Sitten vaan sähkövatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Huomasin vasta jälkeenpäin että olis pitänyt vatkata vielä pikkusen kauemmin, valkuaiset alkaa nopeasti vetistymään eli jos tätä tekee isomman satsin jääkaappiin niin koostumus voi kärsiä säilytyksessä. 


Valkuaisvaahdon sekaan rahkaa, itse laitoin yhden purkin kahta valkuaista kohti eli 250 grammaa. Rahka kannattaa vatkata valkuaisvaahtoon hyvin ja tämän jälkeen sekaan voi laittaa melkeinpä mitä vaan omien mieltymystensä mukaan. Otin pakkasesta mansikoita joita käytin pikaisesti mikrossa ja lisäsin kohmeisina valkuaisrahkavaahtoon. Jotenkin ajatus vähän viileämmästä herkusta houkutteli jäätelöhullua. Ens kerralla ajattelin kokeilla jotain hedelmäsosetta, esimerkiksi Bonnen persikka- tai mangososetta. Myös mustikat vois olla jees ja mikseipä myös banaani. Makeutusainetta voi myös lisätä jos haluaa makeamman herkun ja tietysti myös sokeria jos oikein hurjaksi heittäytyy.



Kahdesta valkuaisesta plus purkista rahkaa tuli hyvän kokoinen annos, josta riittää vaikka kahdelle mutta yksinkin tämän satsin saa syötyä jos nälkä on :) Tätä herkkua voi hyödyntää vaikka leivonnassa esimerkiksi kakun väliin. Gluteenitonta leivontaa olis tarkoitus jossain vaiheessa kokeilla ja vois samassa yhteydessä kokeilla tämän sopivuuden leivontaan. 

Välipalana ja iltapalana tämä ainakin toimii, vähän vaihtelua ja jotenkin tuntuu että tuo vaahtomainen koostumus täytti vatsaa enemmän. Että nyt vaan testaamaan jos ei oo vielä tullut kokeiltua :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti